Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsætter du med at bruge hjemmesiden uden at ændre din web-browsers cookie-indstillinger, accepterer du brugen af cookies.

Klik videre og læs vores retningslinjer for brug af cookies, hvis du vil vide mere.

Mai's opskrifter

Mai i VOSS køkkenet med pandekage

Lækre pandekager

Pandekage opskrift pande med pandekage

Mais pandekager

Det skal du bruge:
3 hele æg
4 dl mælk
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
200 gr. mel
3 spsk. øl

Sådan skal du gøre:
Start med at blande de våde ingredienser (æg og mælk ) i en skål. Bland derefter de tørre ingredienser sammen og bland det sammen med æg og mælk. Pisk det hele godt igennem, så der ikke er nogen klumper. Skal pandekagerne være ekstra sprøde, så tilsæt 3 spsk. øl.

Steg pandekagerne på en pande i lidt smør eller neutral olie til de har en fin gylden farve på begge sider. Anret dem på en tallerken og server med syltetøj, sukker, is, chokolade o.l.



Sprøde kæmpecookies

MAIS KÆMPECOOKIES

Det skal du bruge:
75 gram smør
1 ¼ dl sukker
1 dl brun farin (brun sukker)
1 æg
2 ½ dl mel
1 teskefuld vaniljesukker
½ teskefuld natron
½ teskefuld salt
75 gram chokoladeknapper (M & Ms)

Sådan skal du gøre:
Tag smørret ud af køleskabet i god tid, hvis du husker det. Tænd ovnen på 175 grader – og stil den på over-/undervarme, hvis du skal vælge.

Rør smør og almindeligt sukker godt sammen i en skål med en håndmixer. Hæld brun farin og æg i og pisk godt. Kom alle de andre ting i – UNDTAGEN chokoladeknapperne  - og rør til de hele er blandet godt sammen.

Rør forsigtigt chokoladeknapperne i med en ske. Håndmixeren duer ikke, for den ødelægger dem.

Læg bagepapir på bagepladen og sæt dejklumper på pladen med 2 spiseskeer. Det er vigtigt at klumperne er nogenlunde lige store og at der er god plads mellem dem.

Sæt bagepladen i ovnen og bag kagerne til de er lysebrune. Det tager mellem 6 og 10 minutter afhængig af, hvor store kagerne er.

Køl dem af på en bagerist.



Blød risengrød

MAIS RISENGRØD

Nok til 4 personer

Du skal bruge:
2 ½ dl grødris
2 dl vand
1 ¼ liter sødmælk
½ teskefuld salt 

Sådan her skal du gøre:
Få vand og ris til at koge i en gryde og lad det koge i 5 minutter. Hæld mælk i gryden og skru lidt ned for varmen.

Få det til at koge igen, mens du rører rundt i gryden, så det ikke brænder på. Måske kan du skrue lidt op for varmen, men så skal du passe på.

Når det koger, så skru ned for varmen tag tid: Nu skal det småkoge i ca. 1 time. Rør rundt i grøden 3-4 gange undervejs.

Imens det koger kan du blande sukker og kanel og skære smør i små tern.

Efter ca. 1 time røres saltet i og så er du klar til at servere den med smør til smørklatter og sukker blandet med kanel til drys.



Frisk frugtsalat

håndtegnet skål med frugtsalat

MAIS FRUGTSALAT med RÅCREME

Nok til 4 personer

FRUGTSALAT

Det skal du bruge:
2-3 æbler eller pærer
2 bananer
3 syltede ferskner fra dåse
1 appelsin
2 håndfulde vindruer eller 4 grønne kiwier
100 g mørk chokolade

Sådan skal du gøre:
HUSK: Hvis der er nogle af frugterne, du ikke har, så kan du bruge melon, mandarin, frisk eller syltet ananas, jordbær eller andre frugter i stedet for.

Del æbler eller pærer i 4 og skær kernehuset ud. Skræl bananerne. Skær vindruerne over og fjern kernerne – eller skræl kiwierne.

Åbn dåsen med ferskner, tag 3 op og dryp dem godt af.

Pres saften ud af appelsinen og skær alle de andre frugter i små tern og bananen i skiver. Bland alle frugterne i en skål.

Riv chokoladen eller hak den fint og drys den over frugtsalaten.

RÅCREME

Det skal du bruge:
¼ liter piskefløde
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spiseskefulde flormelis
1 teskefuld vaniljesukker

Sådan skal du gøre:
Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljesukker med en håndmixer til det er let og lysegult.

Pisk fløden til flødeskum. Vend æggeblandingen og flødeskummet sammen. Du skal ikke piske!

Server frugtsalat og råcreme hver for sig.


 
 
Luk
 

Vælg, hvor du vil dele dette

Luk