Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsætter du med at bruge hjemmesiden uden at ændre din web-browsers cookie-indstillinger, accepterer du brugen af cookies.

Klik videre og læs vores retningslinjer for brug af cookies, hvis du vil vide mere.

Boller i Karry

Boller i karry

Kødboller
1 kg blandet kalve- og flæskefars (Max. 6-8 % fedt)
2 løg
3 æg
2 dl rug-, havre- eller speltflager
1 dl hvedemel
4 dl skummetmælk
2 bouillonterninger
Salt og peber

Flagerne sættes i blød i skummetmælk og stilles til side. Farsen røres sej med salt og peber. Mel tilsættes og røres ind i farsen. Æg, revet løg og de udblødte flager i skummetmælk tilsættes. Farsen røres ensartet og stilles gerne på køl i en time. Farsen formes til boller og sættes af i 1 l kogende vand med bouillon. Kødbollerne pocherer i vandet, indtil de flyder ovenpå

Karrysauce
3 løg
3 madæbler
1 spsk. olie
6 tsk. karry
1 dl skummetmælk
5 dl kogevand fra bollerne.
1 dl Creme Fine ”madlavningsfløde”
2 spsk. Maizena – udrørt i vand.

Løg og æbler skæres i fine tern og steges i en gryde i en anelse olie. Når løgene er glasklare kommes karry på. Den ristes med i ca. 1 min. Mælken, Creme Fine og kogevand hældes på og koges op. Saucen jævnes med Maizena til passende konsistens. Smages efterfølgende til med salt og peber.

Sort Quinoa med Urter
2 gulerødder
¼ selleri
1 rød peber
1 porre
1 spsk. olie
250 g Quinoa
0,5 l vand

Pynt:
Bladselleri og bredbladet persille. Grønsagerne skrælles og skæres i tynde strimler. Quinoa skylles i koldt vand for at fjerne eventuelle bitterstoffer. Grønsagerne steges let gyldne i en bred tykbundet gryde og krydres med salt og peber. De skyllede quinoa tilsættes og vandet hældes ved. Småkoges i 15-20 min.

Anretning:
Quinoa med urter hældes op på et fad. Lav et stort hul i midten. Heri placeres de lune kødboller. Retten pyntes med strimler af bladselleri og finthakket persille. Saucen serveres ved siden af.

 
 
Luk
 

Vælg, hvor du vil dele dette

Luk