Kogepladen med induktion larmer, støjer, brummer

Senest opdateret 25-11-2019 03:45

Problem

 • Min induktionskogeplade larmer, støjer,hyler eller brummer når de varmer
 • Min kogeplade klikker / tikker

Gælder

 • Integreret kogesektion med induktion
 • Fritstående komfur med induktionskogesektion

Løsning

 1. Brummen / hylen er normalt og vil altid kunne forekomme ved brug af induktion.
 2. Tikkende lyd er normalt idet der sidder et relæ, som regulere (tænder/ slukker) for varmen.
 3. Køleventilatoren afgiver lyd. Køleventilatorerne køler elektronikken af under brugen af induktionskogepladen. Sommetider slår ventilatoren først til, når temperaturen kommer over en bestemt værdi. Dette er normalt.
 4. Sørg for, at kogepladen og  gryden/panden er tør og ren, især hvis den har kogt over. Fugt eller snavs under gryden/panden kan forårsage en lyd.
 5. Grydestøj.
  Lydene, som normalt også kaldes ”gryde støj” fordi disse opstår i grydebunden og som i bund og grund opstår fordi gryden ikke kan optage den effekt som kogepladen afgiver. Det er tydeligst ved brug af de høje varme trin.Lydniveauet afhænger af den gryde som anvendes. Forskellige gryder vil have meget forskellige lyde og jo mere magnetisk metal der er i grydebunden, jo mere lydløs vil gryden være. Du kan finde kogegrej, tilbehør og plejemidler til din kogeplade i webbutikken her.
  Gryder af støbejern vil oftest være mest lyd svage.
 6. Kontakt Electrolux Service
  Hvis ovennævnte forslag ikke løste problemet, anbefaler vi, at du booker besøg af en servicetekniker.

Tip

Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken her
Bemærk: Afhængigt af problemet kan et servicebesøg, selv under reklamationsperioden, være mod betaling. Reparation på reklamationsret forudsætter at, produktet er korrekt installeret, vedligeholdt, brugt i overensstemmelse med brugsanvisningen og at, udefrakommende hændelser - f.eks.lynnedslag, skadedyr osv. -ikke er årsag til fejl på produktet. Book et besøg af en servicetekniker online her

 

 

Var denne artikel til hjælp?

service-electrolux

Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Voss-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

spares-electrolux

Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.