Os og røg i ovnen på komfuret under brug

Senest opdateret 17-06-2019 12:34

Problem

• Det oser eller ryger meget når jeg bruger oven.
  • Der er os eller røg i oven når den varmer op

• Integreret/indbygningsovn
  • Fritstående komfur

Løsning

1. Rengør ovnen. Os og røg i ovnrummet skyldes at fedt og stænk fra tidligere madtilberedning i ovnen varmes op.
    • Hold din ovn ren efter hver tilberedning.
      Det er både på grund af hygiegnen, men også for at vedligeholde den bedst muligt, så emaljen og tilbehøret ikke nedslides. Når ovnen trænger til at blive rengjort, skal man vælge den rigtige metode, afhængigt af emaljen i ovnen. Brug ikke skarpe genstande eller slibende midler ved rengøring.
    • Blank glat emalje overalt.
      Vælg et ovnrensemiddel som er egnet til husholdnings produkter og følg anvisningen på flasken.
    • Katalyse emalje. (ru sider)
      Indstil ovnen på 200C og lad den stå i 1,5 time. Hvis der stadig er fedtrester i ovnen når den er afkølet kan man bruge et mildt opvaskemiddel sammen med en blød børste. Gentag evt. behandlingen nogle gange.
    • Pyrolyse.
      Vælg et Pyrolyse program som svare til den tilsmudsning som der er i ovnen.
    1. Se i din brugsanvisning mere information om hvordan du rengører din ovn. Du kan hente din brugsanvisning her.

Tip

Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken her