Rengøring af ovnen på komfuret med katalyse belægning / overflade

Senest opdateret 03-11-2019 02:45
  • Sådan rengøres katalyse ovne (ru overflade i oven)
    Ovne med katalytisk emalje har en selvrensende virkning ved temperaturer over 200°C. Hvis man ofte bruger varmluft og temperaturer unde 200°C, kan det være nødvendigt, at lave manuel rengøring en gang imellem. Ved at følge nedenstående vejledning, bliver ovnrummet helt rent igen.
  1. Tag ribberne ud af ovnrummet

  2. Smør ovnens sider, loft og bagvæg ind i varmt vand med håndopvaskemiddel. Brug en børste og skrub godt.

  3. Lad ovnrummet ”stå i blød” i denne blanding i 2 timer

  4. Start ovnens renseprogram. Se brugsanvisningen her.

  5. Lad ovnen køre på renseprogram i 2 timer.

  6. Efter rensning er ovnrummets sider , loft og bagvæg rene. Til gengæld kan der sidde meget fastbrændt snavs på den indvendige side af lågen, samt i ovnens bund.

  7. Til rengøring af indvendig ovnlåge, ovnbund, ribber og evt. rist kan egnet ovnrens anvendes. Du kan bestille egnet rensemiddel til din ovn i webbutikken her

  8. Placér risten i bunden af ovnrummet. Læg ribberne ovenpå risten.

  9. Spray med ovnrens på ribber, rist og ovnbund

  10. Spray derefter den indvendige side af ovnlåge med ovnrens

  11. Luk ovnlågen og lad ovnrensemidlet virke i lang tid, gerne 24 timer. Jo længere tid, jo bedre effekt.

  12. Vask ovnlågen, ribberne, risten og ovnbunden med varmt vand og en klud.

  13. Ved afvaskning af det indvendige ovnlågeglas, kan det være nødvendigt at bruge en skraber for at fjerne det sidste genstridige snavs.

  14. Det kan være en fordel at skille ovnlågen helt ad for, at komme ud i alle kroge. Se i din brugsanvisning her hvordan du adskiller ovnlågen.

  15. Afslutningsvis kan glassene i ovnlågen pudses med et glaspudsemiddel.

  16. Rengøring katalyse emalje / ru overflade video


Var denne artikel til hjælp?

spares-electrolux

Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.