Efter hyppigt brug af varmluft ligner det rust i ovnen

Senest opdateret 04-12-2019 05:42

Problem

 • Der er brun belægning i ovnen
 • Der er rust på bagvæggen i ovnen

Gælder

 • Integreret ovn / indbygningsovn
 • Fritstående komfur

Løsning

 1. Brun belægning i ovne
  Når man ofte bruger ovnfunktionen varmluft, kan man opleve at der aflejres en gul-brun rust ligende farve på bagvæggen af ovnen.
  Det er ikke rust, men derimod fedtaflejringer fra maden som transporteres via luftcirkulationen i ovnen og ind på bagvæggen. Den varme luft bliver presset ud langs siderne af ovnen indtil den rammer dørglasset og derefter rammer den maden og til sidst, suges ind i blæseren.
  Eksempel på normal brun / rust ligende belægning ved brug af varmluft:
 2. Varmluft funktion
  Ved brug af varmluft, suger blæseren luften ind gennem risten foran. Det betyder at den varme luft først rammer maden og umiddelbart efter, bagvæggen. På denne måde afsættes fedtrester let på bagvæggen. For at minimere dette kan man med fordel vælge over/ under varme ved tilberedning af fjerkræ eller ligende.
  Eksempel på luftcirkulation på varmluft funktion:

 3. Sådan fjernes rust lignende belægning
  Den fedt som naturligt findes i maden og som hvirvles rundt i ovnrummet ved brug af varmluft ,vil aflejres på de metaldele som luften rammer når blæseren cirkulere luften.
  Disse fedtrester vil ofte være brændt godt fast, men kan fjerne ved, at påføre en blanding af vand og lidt sulfo med en blød opvaskebørste og derefter lade det sidde nogle timer.
  Det kan være nødvendigt at gentage behandlingen flere gange.

 4. Kontakt Electrolux Service
  Hvis de ovenstående råd ikke løser problemet, anbefaler vi, at du bestiller besøg af en servicetekniker.

Tip

 • Bemærk: Afhængigt af problemet kan et servicebesøg, selv under reklamationsperioden, være mod betaling. Reparation på reklamationsret forudsætter at, produktet er korrekt installeret, vedligeholdt, brugt i overensstemmelse med brugsanvisningen og at, udefrakommende hændelser - f.eks.lynnedslag, skadedyr osv. -ikke er årsag til fejl på produktet.

Var denne artikel til hjælp?

service-electrolux

Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Voss-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.