Voss-arven

Voss-arven

Historien om Voss...

... begynder helt tilbage i 1878 i Fredericia.

Her begyndte en pensioneret oberst, Ernst Voss, en produktion af støbte lamper og andre galanterivarer i sin kælder. I 1908 forlod det første gaskomfur fabrikken, som på den tid også fremstillede kakkelovne og petroleumslamper. Virksomheden gik godt og blev i 1947 omdannet til et aktieselskab

I starten af 60’erne, hvor man stadig producerede lamper (men nu til el) og gryder samt diverse andre husholdningsartikler, begyndte produktionen af el-komfurer. I 1968 blev produktionen koncentreret til udelukkende at omfatte komfurer (gas + el) samt indbygningsovne, produkter som stadig danner grundstammen i den daglige produktion.

I 70’erne begyndte man produktionen af indbygningskogeplader (dropinetter), og i 1986 blev det første komfur med keramisk overplade produceret. I 1992 lancerede VOSS den velkendte Frontline indbygningsserie.

Fabrikken har i alle årene været en god og sund virksomhed med et moderne og velholdt produktionsapparat og med en fornuftig aktiekapital i ryggen. I 1977 blev Ernst Voss Fabrik A/S købt af B&W med Jan Bonde Nielsen som direktør, og kapitalen fik ben at gå på.

ELECTROLUX koncernen købte firmaet i 1980. Virksomheden skiftede navn i 1999 til Electrolux Home Products Fredericia A/S og er i dag et selskab under Electrolux Home Products Denmark A/S.