Sådan afkalker du bedst din fuldautomatiske espresso kaffemaskine

Senest opdateret 30-11-2019 04:19

Problem

 • Hvordan afkalker jeg bedst min fuldautomatiske espresso kaffemaskine 

Gælder

 • Kaffemaskine indbygget

Løsning

 1. For at opnå optimal levetid og aroma/smag er det vigtigt at din espresso maskine bliver vedligeholdt / afkalket med jævne mellemrum.
 2. Tjek at du har valgt de rigtige indstillinger for vandhårdhed i maskinens menu som anvist i brugsanvisningen. På denne måde vil espressomaskinen give dig besked, når afkalkning er nødvendig og inden den bliver for tilkalket.
 3. Når maskinen viser at det er tiden, at køre afkalknings proceduren, gør du følgende:
 • Sluk for maskinen.
 • Vandbakke og grumsbeholder fjernes og rengøres. Bryggerenheden tages ud og skylles igennem med varmt vand. Resterende kaffegrums fjernes med en støvsuger.
 • Monter alle delene igen.
 • Fyld egnet afkalkningsmiddel og vand i vandbeholderen. Du kan finde egnede afkalkings og plejemidler i webbutikken her
 • For bedste resultat anbefaler vi en afkalker som er beregnet til fuldautomatiske espresso maskiner. Uautoriserede afkalkningsmidler kan forårsage permanent skade på maskinens varmeelementer / pakninger.
 • Tænd for maskinen, som så kører en rensning.
 • Gå ind i menuen og vælg afkalkning.
 • Når afkalkning inkl. rensning er fuldført, fyldes vandbeholder igen og et renseprogram køres, alternativt kan man tænde og slukke maskinen et par gange, så den renser for ,at sikre at alt afkalkningsmidlet er ude af maskinen igen.
 • Ved at bruge renseprogrammet et par gange, samtidigt med at der er påfyldt afkalkningsmidel i beholderen, bliver bryggerenheden også bliver afkalket. Husk også at gentage disse trin, uden afkalkningsmiddel i beholderen.

Tip

Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken her
Bemærk: Afhængigt af problemet kan et servicebesøg, selv under reklamationsperioden, være mod betaling. Reparation på reklamationsret forudsætter at, produktet er korrekt installeret, vedligeholdt, brugt i overensstemmelse med brugsanvisningen og at, udefrakommende hændelser - f.eks.lynnedslag, skadedyr osv. -ikke er årsag til fejl på produktet. Book et besøg af en servicetekniker online her

 

 

Var denne artikel til hjælp?

service-electrolux

Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Voss-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

spares-electrolux

Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.